joi, 7 octombrie 2010

Indexare site / indexare Google

Ai un site nou creat? Fa-l pe Google sa te bage-n seama!

Constat cu stupoare ca sunt unii pe net care vor bani pentru "inregistrare in peste 1000 de motoare de cautare"!

Oare chiar exista 1000 de motoare de cautare? Poate. Dar daca vrei sa faci afaceri pe Internet exista doar Google care la americani are peste 70% din piata cautarilor pe Internet si creste luna de luna. La noi are practic toata piata. Iar indexarea in Google nu te costa nimic!

Daca ai un site creat de curand si vrei sa-l indexeze Google cauti o pagina de site deja indexata (vizitata de boot-ul Google) si pui un link acolo. In functie de cat de des o viziteaza robotul poti avea o prima pagina din site-ul tau indexata chiar si in cateva ore.

Nu stii unde sa pui linkul? Nici o problema. Cauta cu Google "promovare site" sau "inscrie site" sau "adauga site" si vei gasi zeci de directoare de linkuri gratuite. Inscrie-l in mai multe, preferabil in cele listate de Google pe primele pozitii, si in scurt timp site-ul tau va fi indexat. Iar linkurile te vor ajuta si la promovare (mai multe despre promovare gasesti aici: promovare site).

Desigur, poti folosi si formularul pus la dispozitie de Google pentru inregistrarea site-urilor nou create. In ultima vreme aceasta solutie a devenit destul de rapida si e absolut gratuita. Prima varianta e totusi preferabila atunci cand vrei sa te alegi si cu linkuri utile in promovarea site-ului.


Ok, ai vazut cum se indexeaza un site. Dar crearea unui site, indexarea lui si promovarea prin inscrierea in directoare sunt doar cateva verigi din lantul de marketing. Un lant lung in care fiecare veriga trebuie sa fie perfecta. Taria unui lant, fie el si un sistem de marketing, e limitata de cea mai slaba veriga.

Exista un singur fel in care poti face lucrurile bine si o infinitate de variante sa o dai in bara. Pentru sistemul complet si corect de promovare pe Google viziteaza pagina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu